Route 80 KM vanuit Megen

Download

Na vertrek vanuit Gemeenschapshuis Acropolis het hart van het pittoreske stadje Megen, stuiterend over de kasseien en de eerste klim de Maasdijk op, duikt men vervolgens meteen de polder in, om al vrij snel de kronkelige Maasdijk te volgen tot aan de brug van de A50 over de Maas. Vanaf de brug van Ravenstein wordt de route vervolgt door het polderlandschap van Maas en Waal tot aan de brug van Ewijk.

Nadat de oversteek naar de andere zijde van de Waal gemaakt is, duiken we de Betuwe in voor het bereiken van het dorpje Heteren en het lieftallige dorpje Hemmen.

Aan de linkerzijde ziet u de vele kersenboomgaarden en passeert u mooie dorpjes zoals Randwijk en Opheusden.  Hierna vervolgt u de route wederom over een mooi stukje Rijnbandijk om uiteindelijk uit te komen op onze pitstopplaats te Kesteren. Hier ontvangt u gratis sportdrank, fruit en een versnapering.

Vanaf deze pitstopplaats passeert als Ochten, buurtschap Pottum en IJzendoorn om uiteindelijk de Waaldijk te bereiken, welke u met een lusje over de Willem-Alexanderbrug voert.

Van hieraf, wordt de route via rustige polderwegen vervolgt tot aan het recreatiegebied De Gouden Ham, waarna u al snel het veerpont Appeltern-Megen bereikt wat u terugbrengt naar het Eindpunt.

Op het pleintje voor Gemeenschapshuis Acropolis in Megen is er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en/of een drankje in een gezellige entourage, even lekker bij te komen van deze mooie fietstocht.

Route 110 KM vanuit Megen

Download

Vanaf de splitsing bij Heteren gaat u rechts en volgt u de pijlen voor de 110, 125 en 150 km route. De route volgt al meteen de brug van Heteren over de Nederrijn, om uit te komen op de Fonteinallee, alwaar de eerste echte kuitenbijter genaamd de Boersberg bedwongen moet worden, hierna volgt nog een stuk vals plat over om vervolgens even op adem te kunnen komen via de afdaling van de Holleweg, al is dit slechts van korte duur. Want onderaan komt men de prachtige klim met heuse haarspeldbochten van de Italiaanse Weg. Via een korte afdaling vervolgt de route wederom met een kort maar lastig klimmetje genaamd de Seelbeckweg tot aan de rotonde alwaar de route vervolgt wordt via nog een stukje vals plat richting Oosterbeek om vervolgens langs de watermolen de klim van de Van Borsseleweg aan te vangen om op het terras van start-/pauze-/finishplaats Oosterbeek B&B d’Oude Herbergh even tot rust komen en genieten van een kop koffie en gebak.

Na deze korte pauze wordt de route voortgezet richting Wolfheze. Om daar de Parallelweg te vervolgen welke en overgaat in de Telefoonweg. Aan het einde van deze weg wordt op de rotonde in Renkum rechtsaf geslagen de Bennekomseweg op, onderaan gekomen linksaf om de Nieuwe Keijenbergseweg te beklimmen, alwaar de route al snel de klimmende Geertjesweg opdraait. Deze heuvelachtige weg slingert zich langzaam omhoog richting Wageningen Hoog, om vervolgens het poldergebied van de Gelderse Vallei in te duiken richting Rhenen alwaar de Grebbeberg opdoemt. De deelnemers van de 110 km route nemen op het kruispunt de linkerafslag om via de brug de Nederrijn over te steken, alwaar de route op de 80 km-route.Op deze pitstopplaats ontvangen de deelnemers gratis sportdrank, fruit en een versnapering.

Route 125 KM vanuit Megen

Download

De echte doordouwers vervolgen de route nu recht door het centrum van Rhenen, om uiteindelijk net buiten Rhenen rechtsaf te slaan om de steilste klim van de Utrechtse Heuvelrug te bedwingen. Deze klim genaamd Koerheuvel voert de deelnemers naar het hoogste punt van Rhenen om vervolgens via een bosrijke omgeving en een mooie slingerende afdaling uit te komen aan de voet van de klim van de Defensieweg welke zich langzaam door dit prachtige bosgebied omhoog slingert om uiteindelijk uit te komen op de Veenendaalseweg, alwaar de volgende splitsing zich aandient.

Linksaf vervolgen de echte die-hards de 150 km route en rechtsaf wordt de 125 km route vervolgt. Beiden in neerwaartse beweging.Om het nog even bij de 125 km route te houden. Onderaan belandt, wordt er rechtsaf geslagen De Oude Veense Grindweg in, om aan het einde van deze weg rechtsaf te slaan, waarna men de beklimming van de Nieuwe Veenendaalseweg / Thijmseberg krijgt voorgeschoteld. Bovenaan gekomen wordt dan linksaf de Bergseweg genomen, waar men beloond wordt met een prachtig vergezicht over de Gelderse Vallei en in dalende toestand arriveert bij het kruispunt met de Lijnweg N322, alwaar men rechtsaf nog een laatste beklimming de Achterbergseweg moet bedwingen. Hierna arriveert men in dalende richting op het kruispunt waar de eerdere afsplitsing van de 110 km route plaatsvond en wordt deze route verder vervolgt.

Route 150 KM vanuit Megen

Download

Zoals al eerder aangegeven volgen de echte die-hards op de splitsing aan de Veenendaalseweg de afslag naar links, welke de deelnemers in dalende richting naar het plaatsje Elst voert. Op zeker moment wordt er rechtsaf geslagen om op de Franseweg te belanden, welke de deelnemers uiteindelijk laat uitkomen op de brede fietspad langs N225 Elsterweg, welke uitkomt in Amerongen. Eenmaal in Amerongen aangekomen is het niet de Amerongseberg, maar een stukje door oud Amerongen, wat de deelnemers voorgeschoteld krijgen. Hierna wordt de N225 Rijksstraatweg opnieuw vervolgt om te arriveren in Leersum, alwaar rechtsaf geslagen wordt, om de Leersumseberg te bedwingen. Geen uitgesproken kuitenbijter, maar wel een prachtige omgeving, welke uiteindelijk uitmondt aan de achterzijde van de Amerongseberg en alwaar men door een schitterende omgeving via het buitengebied van Veenendaal via de Cuneraweg, uiteindelijk weer onderaan de Veenendaalseweg aansluit op de route van de 125 km.