Vrijdagmorgen 11 september fietste we rond 09.30 uur aan vanaf de Megense molen richting Venlo voor ons jaarlijkse weekendje weg.Het weer was goed en het zou de komende dagen alleen nog maar beter worden. We vertrokken met 13 personen, Jacques Peters(suikerbuikje) zwaaide ons uit en reed met de auto vol bagage richting Venlo.Henkie Gijsen die druk is met zijn nieuwe huis zou vrijdagavond bij het diner aanschuiven Johan(luftjohansa) die nog met Heino in Frankrijk zat zou zich zaterdagmorgen bij ons voegen.We waren dan uiteindelijk met maar liefst 16 personen de grootste groep tot dusver ooit.Via Megen vertrokken we richting Haren waar we al na 3 kilometer onze eerste opstopping hadden.Het centrum van Haren was volledig afgesloten vanwege de kermis, een van de grotere van Noord-Brabant, niettemin vonden we toch nog een kleine doorgang tussen alle attracties door.Na Haren via Berghem naar Slabroek over de paarse heide naar Mensel.Via Vorstenbosch reden we naar Maria Heide en nadat we Gemert en Bakel hadden gepasseerd kwamen we al snel in de Peel uit.Via Liessel reden we langs het nationale park de grote Peel naar het mooie plaatsje Griendtsveen bekend van het turf steken en waar we na 70 kilometer een heerlijke lunch hebben genuttigd op het terras met een volop schijnende zon.Niet lang na onze pauze bij Helenaveen zagen we het silhouet van Suikerbuikje naderen die ons tegemoet kwam fietsen.Theo Ouwens(de Tank) die het hele seizoen al sterk rijdt, werd gevraagd om met een rustiger tempo op kop te fietsen daar een enkeling moeite had met de snelheid.Net voordat we Venlo inreden viel de gps van het stuur van onze wegkapitein Gerard (had niets in de gaten) de oplettende Karin zag het gebeuren en sommeerde ons tot stoppen.Gelukkig was er geen schade zodat we al snel onze weg konden vervolgen naar het hotel.Bij aankomst van het hotel streken we neer op het terras en lieten ons de halve liter Lindeboom goed smaken.Het was tijd om de kamer indeling bekent te gaan maken, de spanning liep op want wie zou de kamer gaan delen met de grotere snurkers van de club?Karin sliep bij Ad dat was duidelijk, nadat de spanning tot ongekende hoogte was opgevoerd (Luuk had het niet meer) stelde suikerbuikje, zelf ook een behoorlijk snurker, zich beschikbaar om de kamer te delen met de kopman der snurkers, Peppie und Kokkie waren weer herenigd uiteindelijk was iedereen tevreden.Na ons heerlijke diner dat geserveerd werd in een aparte zaal speciaal voor de Keienrenners zijn we s’avonds nog met de volledige ploeg een terrasje wezen pikken in het op loop afstand gelegen gezellige centrum van Venlo.
Op dag 2 vertrokken we rond 09.30 uur met prachtig weer na een goed ontbijt met maar liefst 16 renners richting Arcen.Via Arcen fietste we richting de Duitse grens langs enkele mooie grote kwekerijen van bloeiende heide plantjes richting het heiligdom Kevelaer.Net nadat we Kevelaer binnen fietste reed John van Loon (de knoest) lek en later nogmaals, natuurlijk werd er nu zeker niet gevloekt.Nadat de binnen band vakkundig was gewisseld reden we verder naar Uedem waar de eerste heuveltjes opdoemde.Snel hierna kwam het mooie centrum van Xanten in beeld waar we onze lunchpauze hielden, met mondkapjes op betraden we het terras.Een aantal van de keienrenners namen ein Wiener schnitzel mit kartoffeln und das schmeckt zeer gut.Hopelijk dat deze Duitse lunch straks niet in de weg gaan zitten want kort na de pauze stop komt er een echt serieuze lange klim.Henkie (de Buffel) versnelde en dacht als eerste boven te komen maar had niet in de gaten dat de klim heel lang was en eindigde daardoor achteraan in het veld.Kort hierna reden we door de prachtige omgeving van Gelderen, ook ons jongste en nieuw lid Joep de Kinderen genoot van de mooie plaatjes.De laatste 20 kilometers werd er besloten om in twee groepen naar ons hotel terug te fietsen, een snelle en een wat minder snelle groep.De snelle groep reed al snel verkeerd ze kwamen op een zacht bospad terecht en dat gaat niet goed met die smalle bandjes uiteindelijk arriveerde ze nagenoeg gelijk met de minder snelle groep, haastige spoed is dus zelden goed!Na enkele heerlijke koude biertjes en wat slap geklets lieten we het diner ons goed smaken.Henkie Gijsen die altijd wel in is voor een avondje stappen, ging door alle inspanningen even op bed liggen en zou later wel nakomen om bij ons aan te sluiten op het terras in het centrum.We hebben Henk niet meer gezien hij heeft door alles heen geslapen, hij had te veel energie verbruikt door met de snelle groep mee te gaan?
Dag 3 De terug reis naar Megen, de Spanjer (Berry) was midden in de nacht nog wakker geworden en dacht dat de formule 1 nabij het hotel aan de gang was, enkele fanaten waren namelijk over de rotonde aan het racen, zijn slaapmaatje de Postman sliep er gewoon doorheen.De rit naar Megen was wat korter als de andere dagen namelijk rond de 112 kilometer.Nadat er afscheid was genomen van onze goede locatie in Venlo fietste we langs de Maas richting Arcen naar het oosten door natuurpark de mijnweg.Al slingerend aan de oostkant van de Maas reden we langs het maasduingebied, met mooie vennen en prachtige heide.Via Welleroi en Well met zijn mooi kasteel, reden we richting Gennep voor de lunch.Doordat vanwege drukte op het terras de pauze erg lang zou duren besloten we snel door te fietsen naar een andere locatie.Uiteindelijk streken we neer in Beers en iedereen had inmiddels ook een behoorlijke honger.Een viertal renners besloten om de laatste 26 kilometers naar Megen door te fietsen en niet mee te lunchen.Johnie v/d Acker (dun diezel) zat nog in zijn wittebroodsweken en wilde natuurlijk graag naar zijn vrouw.De afgetrainde Wolf (Eric) en Joep wilde wel nog effe flink gas geven, en Luuk de schoen alias Luciano had hele andere kriebels hij wilde koste wat kost naar Acropolis voor de monumenten dag?Na de lunch werden de laatste 26 kilometer naar Megen in een mooi relax tempo weggetrapt.We hebben in drie dagen rond de 375 kilometer gefietst onder zeer goede weersomstandigheden en met maar twee lekke banden.Gerard Brouwer had als wegkapitein drie prachtige routes samengesteld en werd vakkundig geassisteerd door zijn luitenant Willy van Wijchen.Ook andere leden die een gps bezitten konden de routes goed volgen en hielpen hierin mee.Bij dun Harold en Gera hebben we nog een enkele bruintjes bier genuttigd en lekker nagepraat over ons zeer geslaagde weekendje Venlo in Corona tijd.
Jack the Postman