Keienrenster Karin verrast met demarrage !

Nadat vorige week door ijzige kou de rit van Schaijk was afgelast, stond vandaag een eigen rit op de kalender.
Het was deze zondag goed weer, weinig wind,het zonnetje scheen alleen was het s’morgens nog wat aan de frisse kant en dat kwam natuurlijk ook doordat de klok in de zomerstand was gezet, en het dus eigenlijk een uur vroeger was.
Door deze omschakeling naar de zomertijd had John van Loon (zo zei hij ?)zich verslapen, maar was toch nog op tijd om bij de B – ploeg aan te sluiten, op de verzamelplaats bij de molen, kwamen de renners druppelsgewijs aan fietsen.
Ad de Lang moest het riempje van zijn helm nog wat bijstellen, zijn hoofdmaat was door de winterstop namelijk wat groter geworden en Haroldje was ook weer present en showde zijn spik splinter nieuwe Trek racefiets waarop hij nog geen kilometer had gefietst.
Klokslag 8.00 uur oftewel 9.00 uur zomertijd vertrokken we richting Landhorst en via de dijk naar Haren dan Reek, inmiddels in Escharen aangekomen haakte de wolf en dun diezel al af de een moest eerder thuis zijn en de ander was nog in de opbouwfase.
Via mooie wegen en langs monumentale pandjes doorkruiste we het plaatsje Mill, toen we richting Landhorst fietste kwamen we op een echte kasseien strook, we waande ons in de ronde van Vlaanderen maar deze droom was van korte duur, via enkele landwegen in Elzendorp aan waar we onze pauze stop namen.
Na onze koffie vertrokken we via zeer lange kaarsrechte polderwegen richting Boekel en Uden.
Dun Taaie had met behulp van zijn gps weer een mooie route voorgeschoteld, via Nistelrode fietste we naar Oss in Macharen namen we afscheid van Ad en Gerard.
Aangekomen bij de Machersebrug plaatste Karin 3pinter een verrassende demarrage en reed vrijwel solo naar Megen.
Suikerbuikje had net als de meeste van de groep het beste gehad en fietste rustig uit naar Megen.
Met 87 kilometer op de teller konden we terug kijken op een mooie trainingsrit met ondanks de frisse start, goed fietsweer.
Het volgende eigen ritje is op paasmaandag, de zogenoemde paaseierenzoektocht met wegkapitein misschien wel de paashaas ?

Jack the Postman