Zondag 11 maart stond de tweede eigen rit van de Keienrenners op het programma.
Terwijl de temperaturen vorige week nog rond het vriespunt schommelde en de wegen bestrooid waren met pekel was het deze zondag heel zacht weer.
Ad de Lang die na lange afwezigheid ook weer present was, kwam samen met Gerard Brouwer vanuit Macharen aangefietst, we vertrokken klokslag 09.00 uur met acht personen vanaf de Megense molen Desire.
Gerard had zich opgeworpen als weg kapitein, we zouden een rondje gaan fietsen van zo rond de 70 kilometer via Heesch en Vinkel gingen we richting Heeswijk- Dinther er werd goed doorgedraaid en ieder deed goed zijn kop werk.
Suikerbuikje liet zich weer luid en duidelijk horen door te roepen, wat een mooi ritje het weer was.
Via Heeswijk gingen we richting Schijndel toen het lichtjes begon te regenen (warme regen), want het was op dat moment rond de 17 graden.
Daar we allemaal een nat wielerpakje hadden besloten we om geen pauze in te lassen maar door te fietsen.
Toen we net Den-Bosch uit waren en richting Oss fietste reed Karin lek, vooraf had Karin haar nieuwe Specialized geshowd, een mooie fiets met bredere banden en schijfremmen, dat die breder banden tot meer comfort en minder lek rijden zou leidden zo Karin had verteld, kwam vandaag dus niet uit.
John van Loon en Jack staken de helpende hand toe, na eerst zorgvuldig gekeken te hebben hoe het wiel er uit moest, voor de eerste keer een band verwisselen van een wiel met schijfremmen hadden de Knoest en de postman nog nimmer gedaan, maar met goed technisch inzicht was de band toch nog snel verwisseld.
Ad de Lang die moest jureren bij de halfvasten optocht, en zo ook Robert-Jan de president van de Ossekoppen ze hadden beide wat haast, daarom trokken ze na overleg  het gaspedaal goed open en fietste alvast richting Megen.
Na dit kleine ongemak kon de rest van de groep toch ook weer vrij snel aan fietsen, via de fietssnelweg F-59 kwamen we rond twaalf uur met 76 kilometer op de teller weer in Megen aan.
Vorige week was het de pekel, deze zondag was warme regen de oorzaak dat de racefietsen wederom een poetsbeurt nodig hadden.
Jack the Postman