Met maar liefst 21 renners werd op zondag 5 Maart 2017 gestart met het wielerseizoen.
De weerberichten zagen er enkele dagen voor de seizoensopening niet zo gunstig uit, maar hoe dichter we bij de zondag kwamen hoe beter het werd.
Het zou die zondag pas in de middag gaan regenen en wat bleek toen ik die morgen uit de doucheraam keek? Droog en zelfs de zon scheen, de opkomst zou wel eens groot kunnen worden..
Het was een drukte bij onze startplaats de Megense molen Desire. Met 21 renners vertrokken we richting gevangentoren.
Daar stond Theo de Natris met zijn drone te filmen hoe we als een lang lint over de dijk richting Haren reden.
Via Herpen fietste we richting Cuijk en Linden en daar stond Theo weer mooie opnames van de keienrenners te maken toen we langs de Kraaienbergse plassen reden.
Na 45 kilometers streken we neer in het stadje Grave waar we in het histories café de Goude Leeuw getrakteerd werden op koffie met gebak.
Doordat we met fikse tegenwind de eerste kilometers hadden afgelegd kwam voor de minder getrainde onder ons de pauzeplaats goed uit.
Theo maakte na de pauze nog een paar groepsfoto’s en wat opnames met zijn drone toen we over de Harensedijk weer terug naar Megen fietste.

We kunnen terug kijken op een mooie opening van het wielerseizoen en ook de jongeren onder ons waren deze dag sterk vertegenwoordigd.
Hopelijk zet deze opkomst dit jaar door en krijgen we veel mooi fietsweer.

p.s. Zondagmiddag was het erbarmelijk slecht weer!

Jack de Postman